Vår filosofi är att hästarna alltid ska vara motiverade till att prestera.

Den stora frågan är då hur man motiverar en häst, eller egentligen är frågan inte så stor. För att uppnå den rätta motivationen hos våra hästar får alla helt enkelt bara vara hästar mellan träning och tävling. Alla går på lösdrift i stora hagar och den större kosten består av enbart ensilage. Detta minskar stressnivån och onormala beteenden anmärkningsvärt. Att bibehålla hästarnas motivation handlar också om att variera träningen och att hålla hästen frisk och fri från skador. Vi har fått lovord från veterinär hur fina våra hästar är i benen och detta är just för att de rör på sig hela tiden när de går i hage dygnet runt. Det var inga hästar som behövdes behandlas förra året vilket minskar onödiga kostnader rejält.

På vintern tränar vi upp styrkan hos hästarna genom löslongering i ridhus med djupsand. Detta ger lika bra träning som att galoppera dem på sandbana men utan det extra slitage som ryttaren ger hästen. Man märker även ganska fort om någon har ont någonstans då man har extra tid att studera hästen från sidan. Här tränas de varje dag (ej helg) i minst en månad. Sedan är de redo för snabbare jobb och då börjar intervallträningen. Hästarna brukar vara startklara efter några jobb och sedan rullar schemat på med tävling, intervaller och dressyr. Våra hästar går bara dressyr och joggingturer mellan starterna om de är täta för att undvika skador som gaffelband. Detta gör hästarna smidiga och motiverade!


Anläggningen / Bäckadal stuteri

Vid den röda punkten ligger vår gård. Ett naturskönt läge nära motorvägen.

Vi har en 300 meters uppvärmningsbana, samt en 1,4km lång bana som innehåller backe, djupsand, mellansand och rakbana. Här går hästarna en till två gånger i veckan där det blir antingen vanlig motion eller styrketräning. Vi har även tillgång till en 3km lång slinga i skogen med backar och en 1000m rakbana där intervallträning eller lite snabbare jobb innan start sker. Hästarna får även mjukgörande dressyr minst en gång i veckan som motverkar stelhet och ökar motivationen.

Bildbeskrivning
Bildbeskrivning